TERVETULOA KOULUUN!

Koulu alkaa kesälomien jälkeen keskiviikkona 11.8.2021. Luokilla 1.–6. koulua on aloituspäivänä klo 9–11 ja luokilla 7.–9. klo 9–12. Oma opettaja pitää aloituspäivän tunnit.

Torstaina 12.8. koulua on kaikilla luokilla lukujärjestyksen mukaisesti.

Jatkamme koulussa jo tutuksi tulleiden koronaohjeiden mukaisesti.

Iltapäiväkerho jatkaa toimintaansa normaalisti 11.8.2021 alkaen.

Lisätietoja voi kysyä kansliasta, joka on avoinna arkisin 8.00–15.00.

Rajoitukset ja suositukset koronaepidemian aikana

  • Jos saat oireita, mene koronatestiin ja pysy muuten kotona.
  • Pidä riittävä etäisyys muihin ihmisiin.
  • Pese kädet, yski hihaan.
  • Käytä kasvomaskia, kun liikut paikoissa, joissa on muita ihmisiä.
  • Pidä Koronavilkku päällä ja noudata sen ohjeita.
  • Ota rokote, kun vuorosi tulee.

Rajoitusten ja suositusten tarkoituksena on, että Suomi selviää koronakriisistä mahdollisimman vähin vaurioin. Toimilla pyritään suojelemaan kaikkien ja erityisesti haavoittuvimpien terveyttä. Rajoituksissa huomioidaan niiden vaikutukset epidemiatilanteeseen, talouteen ja ihmisten hyvinvointiin.

Voimassa olevien rajoitusten noudattaminen on erittäin tärkeää epidemian hillitsemiseksi, vaikka rajoituksia on alettu vaiheittain purkaa. Joillain alueilla rajoituksia voidaan joutua myös palauttamaan tai kiristämään uudelleen, jos epidemiatilanne heikkenee.

Mistä löydän tietoa oman alueeni rajoituksista ja suosituksista?

Alueelliset rajoitukset ja suositukset riippuvat siitä, missä epidemian vaiheessa alue on. Kunkin alueen toimivaltaiset viranomaiset tekevät päätökset voimassa olevista suosituksista ja rajoituksista tartuntatautilainsäädännön mukaisesti.

Tietoa oman alueesi tilanteesta löydät sairaanhoitopiirien ja oman kunnan sivuilta.

Retkeilymaja suljettu kesällä 2020

Retkeilymaja Virkkula on toiminnassa rajoitetusti kesällä 2021 koronaviruksen aiheuttamien  kokoontumis- ja matkustusrajoitusten vuoksi.  Retkeilymaja voidaan avata tilauksesta.

Tervetuloa jälleen kesällä 2022!

Täitiedote

Tiedote koteihin päätäistä

Koululuokassa/päiväkodissa on todettu lapsilla täitä. Päätäi on ainoastaan ihmisen loinen, ja se on edelleen varsin yleinen ja aiheuttaa pieniä epidemioita etenkin kouluissa ja päiväkodeissa.

Täit tarttuvat tavallisesti suorassa kosketuksessa päästä toiseen. Välillisesti ne voivat tarttua päähineistä, vuodevaatteista, pyyhkeistä ja hiustenhoitovälineistä. Täit eivät pysty hyppäämään eivätkä lentämään. Ne elävät ihmiskehon ulkopuolella vain n. 48 tuntia.

Tavallisin oire on hiuspohjan kutina. Tähän liittyvä raapiminen saa aikaan ihon rikkoutumia etenkin korvien takana ja niskassa.

Kodeissa on syytä seurata lapsen oireita ja tarkistaa löytyykö lapsen päästä täitä. Kosteat hiukset tarkastetaan hyvässä valaistuksessa tekemällä tiheällä kammalla (täikammalla) jakauksia edeten otsasta niskaan noin 1 cm:n välein ja hiukset tutkitaan juuresta latvaan. Jokaisen jakauksen kampaamisen jälkeen täikampa pyyhkäistään talouspaperiin ja tarkistetaan, jääkö kampaan tai paperiin täitä. Apuna voi käyttää suurennuslasia. Tarkastus uusitaan 1-2 viikon seuranta-ajan kuluttua.

Päätäitä todetaan, jos löydetään tiukasti hiukseen kiinnittyneitä saivareita alle 1 cm:n etäisyydeltä päänahasta useimmiten korvien takaa, niskatukasta jaotsatukasta, tai jos löydetään yksikin elävä täi.Täiden löytymisestä on tärkeä informoida opettajaa/päiväkodin työntekijää.

Mikäli päiväkotiryhmässä useammalla kuin yhdellä lapsista todetaan täitä, on syytä hoitaa koko ryhmä ja tartunnan saaneen perheenjäsenet.

Mikäli koululuokassa jollakin oppilaalla todetaan täitä, hoidetaan muut oppilaat ja heidän perheenjäsenensä, mikäli heiltä löydetään elävä täi tai saivareita.

Hoitoon on saatavissa apteekeista ilman reseptiä useita valmisteita(Linicin ja Nyda tehokkaimpia). Pakkauksissa on tarkat käyttöohjeet. Hoito uusitaan 7-10 vrk:n kuluttua. Hoitojen välillä suoritetaan TÄIKAMPAUS2-3 kertaa viikossa ja uusintahoidon jälkeen kerran viikossa kuukauden ajan. On hyvä tietää, että saivareet voivat pysyä hiuksissa kuukausia, minkä vuoksi vain alle 1 cm:n päässä päänahasta sijaitsevat saivareet ovat varma merkki elävistä loisista. Hoidon jälkeen vaihdetaan pyyhkeet, lakanat ja tyynyliinat sekä pestään kammat ja vaatteet, tai ollaan käyttämättä niitä yli 2 vrk:n ajan.

Yhteistyöterveisin,

Kanslia ja

Raija Savolainen

tartuntataudeista vastaava lääkäri

Kuopion kaupunki/Terveydenhuollon palvelualue

Lukuvuoden 2021-2022 työpäivät

 

Syyslukukausi alkaa ke 11.8.2021

Lauantaikoulupäivä 2.10.2021 liikuntapäivä

Syysloma vko 42

Vanhan ajan joulu (koulupäivä) lauantai 27.11.2021

Syyslukukausi päättyy tiistaina 21.12.2021

Kevätlukukausi alkaa ma 10.1.2022 klo 9.00

Hiihtoloma vko 10, 7.-13.3.2022

Pääsiäinen viikoilla 15 ja 16, pitkäperjantai15.4. ja II pääsiäispäivä (maanantai 18.4. vapaat)

26-27.5.2022 helatorstaivapaa.

Kevätlukukausi päättyy la 4.6.2022

Yhteisöllinen oppilashuoltoryhmä kokoontuu koululla keskiviikkona 9.9.2020 klo 14:00.

Koulutyö ja uusi lukuvuosi on käynnistynyt.

Opetus järjestetään syyslukukaudella lähiopetuksena mahdollisimman normaalisti. Kuopion steinerkoulu Virkkulassa on varauduttu OPH:n ja THL:n suositusten mukaisesti erilaisiin tilanteisiin. Tautitilanteen vaatiessa toimintaa voidaan tarvittaessa muuttaa nopeasti varautumissuunnitelman avulla. Muutoksista tiedotetaan huoltajia välittömästi tarpeen niin vaatiessa. Lukuvuoden alkaessa toimimme seuraavien ohjeiden mukaan:

. Kouluun ei pidä tulla sairaana

. Huolehditaan hyvästä käsihygieniasta, yskitään oikein ja vältetään lähikontakteja

. Panostetaan pintojen siisteyteen

. Koululla saa liikkua vain koulun henkilökuntaa ja oppilaita

. Ohjeistuksen mukaan vanhemmat ovat tervetulleita koulun sisätiloihin vain kutsuttuna

. Oppilaat ruokailevat porrastetusti ruokalassa

. Luokat työskentelevät omissa ryhmissä ja mahdollisuuksien mukaan käytetään vapaita luokkatiloja jakotiloina

. Yhdysluokkatunneilla käytetään samanaikaisopettajaa

. Opetuksessa voidaan hyödyntää ulkotiloja

. Isoja yhteistilaisuuksia ei järjestetä

Opettajat ovat tiedottaneet luokissa vielä tarkemmista ohjeista. Yhteistyöllä saamme pidettyä koronatilanteen kurissa. Myös vanhempien osalta emme järjestä tänä syksynä isoja yhteistilaisuuksia, joten perinteinen koko koulun vanhempainilta jää pitämättä. Opettajat tiedottavat mahdollisista omista vanhempainilloista myöhemmin. 

Hyvää ja turvallista kouluvuotta!

Anne Kosunen, rehtori

Lukuvuoden 2020-2021 työpäivät

Steinerkoulu Virkkulan lukuvuoden 2020-2021 työpäivät:

Syyslukukausi alkaa ke 12.8.2020

Syysloma vko 42

Vanhan ajan joulu (koulupäivä) lauantai 28.11.2020

Syyslukukausi päättyy la 19.12.2020

Kevätlukukausi alkaa to 7.1.2021

Hiihtoloma vko 10

13-14.5.2021 helatorstaivapaa

Kevätlukukausi päättyy la 5.6.2021